Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Man, ga toch fietsen!
Trainen met de Sigma Rox fietscomputer

Zo, vandaag kon ik weer ‘buiten spelen’. De fietspaden waren weer goed begaanbaar en het was lekker weer. Mijn racefiets had 5 weken stilgestaan en DzjieDzjee had daardoor net zolang stilgezeten! Ik heb in de kerstvakantie een nieuwe fietscomputer gekocht. Om het in het Fries te zeggen; it baarnde my yn.

Dus, de groep op mijn fiets nagekeken en ingevet, warme kleren aangetrokken en ik was klaar voor de test. De test van de computer en de test van mijn conditie. Dat laatste viel me nog niet eens tegen (Friezen zeggen dan it koe minder; het kon slechter, eigenlijk best goed).
Fietsen met zo’n computer is iets anders. Ik was gewend om te fietsen op gevoel en snelheid (ik had vóór deze fietscomputer wel een snelheidsmeter). Nu ben ik bezig met schema’s. Met informatie op een display die met elkaar in verband staat. Ik heb de afgelopen weken veel informatie gelezen en trainingsschema’s bestudeerd. Grofweg kun je de schema’s onderverdelen in hersteltraining, extensieve duurtraining en intensieve duurtraining. Daarbij is de trapfrequentie en een percentage van de maximale hartslag belangrijker dan snelheid en afstand. Je zit jezelf tijdens de rit dus eigenlijk de hele tijd te monitoren. Op de foto's zie je behalve de snelheidsmeter ook de sensor voor de trapfrequentie.

Toen ik thuis was heb ik de trainingsdata van de fietscomputer overgezet naar mijn pc. En nu maar hopen dat er de komende tijd verbetering is te zien. Ik wil in mei de Elfmerentocht fietsen met iemand, als opmaat voor de Tocht der Tochten: de fiets-Elfstedentocht op 2e Pinksterdag. En als het zover is, dan zul je me horen roepen: “It giet oan!”.

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...