Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Lucht en appelgebak

Wat een fantastisch fietsweer hebben we vanochtend zeg. Pittig windje, dat wel, maar met de zon erbij is het heerlijk fietsen in de korte wielerbroek. Voor de tweede keer deze week krijg ik een lekke band. Vandaag een zogenaamd stootlek (of snakebite) in mijn achterband. Er zijn twee mensen in ons RTC Rally-peloton met een BeOne racefiets en we hadden allebei een lekke band vandaag. Maar dat heeft natuurlijk meer met de banden te maken, dan met het de fiets zelf. Ik heb trouwens toch al wat problemen met mijn wielen. Om de haverklap breken er spaken van mijn Alexrims. En ze zijn pas twee jaar oud. Er komen natuurlijk wel ongekende krachten op te staan :-)) Misschien moeten we eerdaags maar 's van merk racefiets veranderen. ;-)
Met vereende krachten is zo'n bandje snel verwisseld. Maar hoewel onder anderen Henk, alias De Pomper van Duinterpen, met de pomp paraat stond, fiets je toch een beetje stroperig rond met zo'n halfharde band. Een paar bar verschil merk je gauw. Overigens heb ik nu zo'n drie maanden die alom geroemde 4000s van Contenental op mijn wielen zitten. De scheuren en gaten vallen erin. Kan het zijn dat van dit soort merken, valse exemplaren op de markt worden gedumpt? We hebben deze banden collectief, tegen een hele scherpe prijs gekocht bij een webwinkel. Zo zie je maar.

Restaurant Boschlust (Twitter: @boschlust) had ons, via @rtcrally met een speciale kortingstweet naar Oudemirdum 'gelokt'. Die appelgebak bij hen blijft toch uit de kunst hoor. We steken daar niet voor niets regelmatig aan. Michiel Hoek van rijwielbedrijf 't Fietshoekje heeft tussen zijn andere werk door onze banden nog even perfect op spanning gezet, klasse!

Bij thuiskomst in Sneek had ik zo'n negentig kilometer op de teller. Dan bin je tòch moai even een poaske fut weest, nou?

Onze route van vanochtend

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...