Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Zo'n fietsband lek? Dat is geen pech!

Tijdens de fiets-Elfstedentocht zie je de prachtigste creaturen en creaties in de stoet voorbij trekken.
Fietsers gehuld in koeienpakken of Zwiterse alpenzusterpakjes op een tandem. Of het duo, zwaar tegen de wind in trappende mannen met geitenwollen sokken in Friese-vlag-klompen, op zware transportfietsen met een grote mand voorop. Ik heb groot respect voor deze ludieke noten in het langgerekte peloton, die toch ook 'maar even' de tocht uitrijden.
Maar je ziet vooral veel glimmende, tot in de puntjes geprepareerde karretjes waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard.

Dat niet iedereen evenveel aandacht besteedt aan zijn verschijning en uitrusting bewijst onderstaande foto. Ik kreeg hem van Hertzen van der Schuit, die al voor het 17e jaar, samen met zijn broer Jelle, deel uitmaakt van de 'rijdende controle' tijdens de fiets-Elfstedentocht. Deze controlerende teams rijden de hele dag het elfstedenparcours af om de reglementen te handhaven en mensen bij te staan in geval van nood of pech. De eigenaar van de getoonde band had niet alleen péch. Ja, dat hij een lekke band kreeg was pech. En dat hij, toen de rijdende controle langs kwam “al een half uur op de technische wagen had staan wachten”, was misschien ook pech. Maar dat je zo'n tocht begint met dergelijk versleten banden onder je fiets, dát is geen pech. Dat is nalatigheid. Want met een blik op de band had hij kunnen zien dat de verschillende lagen waaruit een buitenband bestaat, van elkaar af liggen. Met zo'n band hoef je je niet af te vragen óf je een lekke band krijgt, maar wanneer je hem krijgt.

Klik hier voor mijn nieuwe site: www.gertjanhermus.nl
 Hertzen: “Gelukkig hebben we deze meneer kunnen helpen, maar zó ga je natuurlijk geen tocht rijden”.

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...