Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Onze herfstvakantie op Rügen – Duitsland
Deel 1: Lobbe en een intro

Rügen, Duitsland

Deze herfstvakantie hebben we een appartement gehuurd op het Duitse eiland Rügen. Rügen ligt in het noorden van Duitsland, vlakbij de grens met Polen in de Baltische zee of Oostzee. We zijn nooit eerder in deze buurt geweest, maar de reviews die we vooraf op internet hebben opgezocht, zijn veelbelovend.

Je kunt zien dat de mensen op Rügen leven van de visserij en het toerisme. Overal zie je eetgelegenheden die vis aanprijzen en vakantiehuisjes of ‘Zimmer Frei’. Ik denk dat het hier in de zomermaanden erg druk is, maar tijdens ons verblijf valt dat erg mee.
We treffen het met het weer. De eerste dagen zijn ronduit mooi te noemen. Niet dat het overdreven warm is; het is ongeveer 12 graden. Maar het zonnetje schijnt en onze kids pootjebaden er lustig op los in de zee. De Duitsers die ook op het strand te vinden zijn, vinden dat maar niks. Die lopen zwaar ingepakt rond in dikke jassen met mutsen, sjaals en handschoenen. Friezen zijn kennelijk toch een ander soort noorderlingen. De mensen in dit gebied zijn trouwens wel erg vriendelijk, het is eenvoudig om een gesprekje aan te knopen. Ze zijn enthousiast over wat ze te bieden hebben en benieuwd naar waar we vandaan komen.

Landschap Rügen

Het landschap op Rügen is prachtig. Heuvelachtig en groen is het. En de aanwezigheid van de zee rónd en de vele meren óp het eiland geven je een echt vakantiegevoel. Bovendien heeft dit eiland zandstrand. Voor onze kinderen een paradijs na de (wat mij betreft ook fascinerende) keienkusten van Denemarken van afgelopen zomervakantie. Hieronder zie je foto’s van het huis waarin ons appartement was en de kust op een paar honderd meter afstand daarvan. We logeerden in Lobbe, een klein plaatsje op het schiereiland Mönchgut, bij de zeer welwillende familie Evers die daar de appartementen 'Lobbersee' exploiteert.

Komende dagen zal ik verslagen plaatsen van wat we in deze week zoal gezien en beleefd hebben. Stay tuned!

Klik hier voor al mijn blogberichten over Rügen.

Klik hier voor mijn nieuwe website!


De reis. Een kleine 700 kilometer.
Het eiland Rügen. De 'A' Geeft Lobbe, onze verblijfplaats aan .
  

Ons appartement bij Lobbersee in Lobbe.

De kust bij Lobbe op Rügen. Pitoreske zandstranden!

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...