Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Pijn in mijn knieën bij wielrennen door triggerpoints in bovenbenen
Fysiotherapeut aan het werk


Vandaag ben ik voor de negende keer bij de fysiotherapeuten van Topfysio in Sneek geweest. In dit blogbericht heb ik uitgelegd dat ik tijdens het wielrennen, en dan vooral in langere tochten, na verloop van tijd hevige pijn aan de voorkant van mijn knieën krijg. Merlijn, mijn fysiotherapeut heeft me uitgelegd dat deze klachten bijna zeker voortkomen uit mijn bovenbeenspieren. Door middel van triggerpointmassage masseert hij tijdens mijn bezoeken de spierknopen of triggerpoints weg uit mijn quadriceps.

Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Door deze verhardingen in de beenspier, kan er een afgeleide pijn op of onder de knieën (de aanhechting van de spier op het onderbeen) optreden.

Vorige week is er voor de zekerheid een echo van mijn knieën gemaakt. Op zich was daar niet veel aan te zien. De pezen zien er goed uit. Ze zijn niet beschadigd of zo. Er waren wel wat kleine onregelmatigheden te zien op de pezen ter hoogte van de knieschijven, maar dat hoeft volgens hen niets te maken te hebben met mijn knieklachten. Kortom, we gaan verder op de ingeslagen weg; de verhardingen in mijn bovenbeenspieren worden weggemasseerd en ik moet oefeningen doen, voornamelijk squats, om mijn bovenbenen sterker te maken. Thuis en op mijn werk doe ik regelmatig stretch-oefeningen.

Ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat ik weer pijnloos op de racefiets kan zitten. Ik word een beetje ongeduldig en voel me nu net zoals op dat moment in 1967, toen ik op mijn driewieler zat te wachten tot onderstaande foto was gemaakt. Ik wil dolgraag weer de weg op om kilometers te maken. Ik voel dat mijn conditie achteruit holt en de kilo's verschijnen weer op plekken waar ik ze niet wil hebben. Maar goed. Ik snap ook wel dat mijn fysiotherapeut geen ijzer met handen kan breken. Alhoewel, als ik mijn spieren na zijn massage voel... You could've fooled me!


(zie voor al mijn berichten over deze klachten: deze link)

Klik hier voor meer!

Mijn nieuwe website: www.gertjanhermus.nl

Omstreeks 1967. Ik was hier ongeveer 5 jaar en zo te zien al een behoorlijk ongeduldige fietser :-)
(Wel goeie knieën, al zeg ik het zelf ;-)

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...