Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Rein Oppewal bij RTC Rally Sneek
Lezing over trainingszones, MLSS en trainings- en wedstrijdopbouw

Vrijdagavond organiseerde Rijwiel Toer Club RTC Rally zijn jaarlijkse ledenvergadering. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we als bestuur de begroting en de financiële verslagen van het voorgaande jaar. Het jaarplan en de agenda wordt toegelicht en de leden kunnen zich opgeven voor onze competitie.

Na de pauze verzorgde Rein Oppewal (Sneek 1945) een lezing over wielrentraining en vertelde hij hoe hij op latere leeftijd wereldkampioen 60+ werd op de weg én bij het tijdrijden.
Oppewal is gediplomeerd KNWU-trainer. Hij hield vrijdag een interessant betoog over de technische kant van wielrentraining. Zaken als hartslagzones, MLSS en trainings- en wedstrijdopbouw kwamen uitgebreid aan bod. Oppewal verontschuldigde zich bij aanvang voor het feit dat dit de eerste keer was dat hij een presentatie hield. Ik vind dat hij een ontspannen, luchtig en deskundig verhaal hield.
Het feit dat hij jarenlang voor de klas heeft gestaan, zal hem er vast bij geholpen hebben. Het lijkt me voor herhaling vatbaar!


Rein Oppewal met de fiets waarop hij wereldkampioen werd.

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...