Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


SPD SL-schoenplaatjes voor beenlengteverschil bij wielrenners

Naar aanleiding van een paar eerdere berichten die ik heb geplaatst over mijn knieproblemen (zie link) bij het wielrennen, waarbij ik beenlengteverschil als een van de mogelijke oorzaken aanwees, krijg ik wel eens mailtjes met de vraag of er nog iets met dit beenlengteverschil is gedaan.

Bij het opmeten van mijn nieuwe fiets en fietsschoenen (zie dit bericht) is er veel aandacht besteed aan de plaatsing van de SPD SL-schoenplaatjes en is er meteen gezocht naar een oplossing voor mijn beenlengteverschil.

Op de foto's hieronder zie je dat er een extra plaatje is geplaatst tussen de zool en het schoenplaatje van mijn kortste been. Je kunt trouwens maar een gedeelte van je totale beenlengteverschil hiermee oplossen. Een teveel aan correctie schijnt ook weer niet goed te zijn. Verder is het voor je bike fitter van belang om te weten of het verschil in je onderbenen of bovenbenen zit, want het een vraagt een andere manier van corrigeren dan het ander. Een goede adviseur kan dat zelf vaststellen.
Verder is er door mijn fitter gekeken naar de stand en de vorm van mijn voeten. Hij heeft in mijn schoenen, tussen de zool en de binnenzool kunststof plaatjes gelegd om een en ander te corrigeren.

Ik ben geen specialist op dit gebied. Ik vertel je alleen maar wat er in mijn geval is gedaan om het ontstaan van verdere problemen te helpen voorkomen. Ik heb veel gehad aan het advies. Ik heb ook zelf wel eens wat geëxperimenteerd met binnenzolen en dergelijke, maar de kans dat je daarmee meer kapot maakt dat beter, is redelijk groot.

Als je aanvullingen hebt op dit bericht, je ervaringen wilt delen of nog vragen hebt, laat het dan weten via de link bovenaan dit artikel (Bij ".. inspirerende reacties")

Klik hier voor meer informatie!

Mijn nieuwe website: www.gertjanhermus.nlHet rode plaatje is tussen het SPD SL-schoenplaatje en de schoenzool geplaatst.

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...