Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Sierksdorf: Onze Herfstvakantie op Hansa Ferienpark bij Hansapark via Roompot
Bewertung – Beoordeling – Review

Ik ben niet zo'n schrijver als het gaat om beoordelingen van producten of vakanties. Maar soms is het wel érg duidelijk dat de zaken door de verkoper, in dit geval is dat de boekingsorganisatie, mooier worden voorgesteld dan ze zijn. Dit is ook zo'n geval. En ik vind dat ik dat even een béétje moet corrigeren.

We hebben onze herfstvakantie doorgebracht in Sierksdorf, een toeristische trekpleister aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland. Via internet hebben we bij reisbureau Roompot een huisje gehuurd op het Hansa Fereinpark (Hansapark resort am Meer). De foto’s op de boekingspagina’s beloven een mooie accommodatie op het vakantiepark met “een directe verbinding met het attractiepark Hansapark”. En eerlijk is eerlijk; ergens staat ook nog vermeld dat er een spoorlijn ligt tussen het vakantiepark en het attractiepark.

Het Hansapark
Het Hansapark (waarover later meer) ging de maandag in onze vakantie dicht. We hebben ons er op zondag nog even uitstekend vermaakt. Vooral de kinderen vonden het prachtig, zo'n joekel van een kermis. Maar tijdens het hoogseizoen zit je op dat vakantiepark geen moment rustig door de herrie en de muziek.

Het huisje
Prima huisje. Goed schoongemaakt en redelijk uitgerust. Het was heus niet allemaal kommer en kwel ;-) 

Extra kosten op het park 
Water: € 8,50 per m3!! (De 1e keer dat we voor water hebben moeten betalen.)
Stroom: € 0,32 per kWh (dat is wel een normale prijs) En ga er maar van uit dat ze er alles aan doen om je gebruikskosten zo hoog mogelijk te laten oplopen: Waterkoker, broodrooster, bubbelbad, sauna... Je bent van alle gemakken voorzien ;-)

De omgeving:
Geen pittoreske vissersdorpjes, maar op massatoerisme ingerichte kustplaatsen met hoge hotels en restaurants. Je moet bijna langs de hele kust betalen om van het strand gebruik te mogen maken. Dat zie je overigens ook wel op andere plekken in Europa.
Hansestadt Lübeck (30 km.) en Eutin (16 km.) zijn zeer de moeite van een bezoek waard. Neustadt in Holstein (6 km.), daar waar je dichtstbijzijnde supermarkt vindt, is een met reclameborden volgeplakte plaats. Ik had nog graag naar Rostock gewild, maar dat is eigenlijk nét te ver (160 km.)

Conclusie
Al met al zijn we lekker uitgerust, maar dit vakantiepark is beslist geen aanrader. Tenzij je het gebruikt als uitvalsbasis om elke dag met je kinderen in het attractiepark door te  brengen. Wat ons betreft is het niet voor herhaling vatbaar.

- punten:
Treinen (aantal per uur) door je voortuin
Herrie van Hansa Attractiepark van 10 -21 uur
Prominente, sfeerbepalende flatgebouwen in het zicht
Hoge kosten voor water
Voor kinderen op het park niets te beleven (nog geen schommel)
Betaalde stranden
Massatoerisme
Geen Wi-Fi (WLAN) aanwezig op park

+ punten:
Schoon en redelijk uitgerust huisje
Geen Wi-Fi (WLAN) aanwezig op park ;-)

De foto's die ze je niet op de boekingssite laten zien:Een trein 'door je keuken'. Wij zaten in het eerste rode huisje dat je ziet op deze foto.
De treinen gaan om een uur of halfzeven rijden. Ze zeggen dat je er aan went, maar ik kan je uit eigen ervaring 
melden dat je daar meer tijd voor nodig hebt dan een week.
Discutabel voordeel: Je bent 'lekker' vroeg wakker...
Links bovenin zie je een deel van de wildwaterbaan van het Hansapark.


Duidelijk: Een trein die je vanuit huis bijna kunt aanraken.
Boven ons huisje zie je twee attracties van het Hansapark uittorenen. 


De huisjes liggen bijna in de schaduw van grote flatgebouwen.
Rechts zie je de uitkijktoren van Hansapark van waaruit ik een-na-laatste foto heb genomen.Een flat waarbij KdF Prora (zie hier een bericht dat ik er over geschreven heb) een subtropisch vakantieparadijs lijkt.
Het is zeer prominent in het landschap aanwezig.Een kijkje uit een van de attracties op het Hansapark. Foto heb ik genomen door een raampje. Brrr.... Hoog! :-)


Langs de hele kust zie je ze staan. Automaten waar je voor
3 euro p.p een dagkaartje kunt kopen voor het strand.Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...