Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Fietsen in Súdwest-Fryslân
Rondje Bolsward - Wûns - Makkum - Workum - via Oudegaster Brekken naar Sneek

Meteen ter zake? Ik heb vandaag heerlijk gefietst. In korte broek nog wel! Eindelijk hadden we weer 's een beetje knap weer. En ik denk dat het zelfs nog beter uitpakte dan ze hadden verwacht. Want meestal is het zo dat, als ze van het KNMI windkracht drie verwachten,  je daar voor Friesland 2 bft bij op kan tellen. Op zich is dat geen ramp hoor. Want we hebben hier in het noorden geen bergen. Dus als je een beetje wilt trainen, dan moet je dat doen tegen de bijna altijd aanwezige wind.

Maar zoals ik al zei; de weermannen zaten er een beetje naast. Ik ben heerlijk relaxed, tegen een mild windje naar het westen gefietst. Vanuit Sneek naar Bolsward en toen over de agrarische route, via Wons (Wûns) naar Makkum. De boeren zijn overal druk bezig op het land. En het pasgemaaide gras zorgt voor de geur van de zomer in je neusgaten.
Vanuit Makkum ben ik heerlijk voor het windje terug gefietst naar Sneek. Via de Oudegaaster Brekken. Ik heb dat hier wel vaker geschreven, maar elke keer als ik langs dat water fiets, dan heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Aan het einde van de rit had ik zestig kilometers op de teller staan. Een mooi afstandje voor een maandagochtend.

Review HTC One
Ik heb onderweg even een paar foto's gemaakt met mijn HTC One. - Trouwens, even een tip: Als je van plan bent om een nieuwe smartphone te kopen en als je met je smartphone mooie foto's wilt maken, koop dan geen HTC One. Het is voor alles een perfect apparaat, maar als het op het maken van foto's aankomt, is het geen toppertje.
Een paar foto's heb ik gemaakt dus. Want als je van alle mooie plekjes een foto wilt maken, dan kom je nooit meer thuis met je fiets :-)

Blogatleet
Toen ik langs de kant van het fietspad bezig was, kwam er een wat ouder stel voorbij fietsen. Ze vertelden me later dat ze vanuit Heerenveen onderweg waren naar Workum. Al met al, heen en terug een tochtje van 100 kilometers. Voor hun een peulenschilletje, want ze fietsen redelijk fanatiek bij Toerclub Batavus.
Toen ze me bezig zagen vroegen ze of het misschien leuk zou zijn als ze mij samen met mijn fiets op de foto zouden zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaar dat je nu je favoriete blogatleet [ahum] in vol wielerornaat kunt aanschouwen op dit medium.  :-)

Klik hier voor mijn nieuwe site: www.gertjanhermus.nlFietsen wielrennen in Friesland. Onderweg foto's maken van de mooie plekjes.

Fietsen wielrennen in Friesland. Onderweg foto's maken van de mooie plekjes.

Fietsen wielrennen in Friesland. Onderweg foto's maken van de mooie plekjes.

Fietsen wielrennen in Friesland. Onderweg foto's maken van de mooie plekjes.

Me, myself and I
And my bike ;-)

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...