Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Mijn eerste Hollandse Nieuwe van 2013.
Visboer in Sneek is blij met twee weken uitstel

Twee weken later dan gepland, gaat hij vandaag dan toch over de toonbank. De Nieuwe Haring, of Hollandse Nieuwe zo je wilt. Door het koude voorjaar hebben de beestjes lang te weinig voedsel gehad, waardoor ze niet het voorgeschreven vetgehalte hadden op de aanvankelijke vangstdatum.

Visboer Jos Abbink heeft vrede met het uitstel. "Je kunt beter twee weken later een lekkere nieuwe verkopen, dan dat je je klanten moet teleurstellen met zo'n magere stok, zoals we in ons jargon die vetloze haringen noemen". Soms hoor of lees je wel 's dat het qua smaak niets uitmaakt of je oude of nieuwe haring eet. Maar volgens onze visspecialist is dat onzin: "Ik zal jou twee haringen geven. Een oude en een nieuwe. En dan mag jij het zeggen...".

Korenwijn
Ik heb 'm vanmiddag getest. Nou ja, twee stuks eigenlijk. Zonder uitjes natuurlijk. En ze waren heerlijk! Inderdaad lekker vet en goed van smaak. Beter dan de oude en dat is écht geen suggestie. Ik moet er wel bij zeggen dat de koude korenwijn die Esther Abbink naast de haringen presenteerde wel aan de feestvreugde bijdroeg. ;-)



Jos, Guus en Esther van visspeciaalzaak Abbink in Sneek
Jos, Guus en Esther. Voor de gelegenheid in een nieuwe bedrijfsoutfit gestoken!


Explanation for my foreign followers: 
Dutch Herring ("Hollandse Nieuwe" Haring)
The herring has been cleaned, the head is removed and it is conserved in a special way with salt. The "Hollandse Nieuwe" is typically eaten with raw onions and pickles. The Dutch way of eating it: first picking it up by the tail and then letting it slide into your mouth gradually.

Also on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...