Mijn website is verhuisd!
(hier blog ik nog wel zo nu en dan over fietsen, wandelen, etc.)
-----
I moved my website!


Zandsculpturen in Sneek (1)
Nederlands Kampioenschap brengt toppers naar Friesland

Van 1 juli tot 30 september vindt in Sneek het Zandsculpturen Festival plaats. De top van de Nederlandse sculptors komt naar Sneek om zich te meten tijdens het Nederlands Kampioenschap. Ongeveer twintig deelnemers zullen in Fryslân strijden om de nationale titel. Het thema van dit jaar is 'watersport' en iedereen kon onderwerpen aandragen die verwerkt kunnen worden in de sculpturen.

Ik mag deze week een kijkje nemen achter de schermen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een internationaal team van jonge mensen is onder leiding van de in Heerenveen geboren Alec Messchaert, keihard aan het werk om de kunstenaars een goede start te geven. Zo'n 800.000 kilo rivierzand uit De Tsjonger wordt in bekistingen gestort. Vervolgens wordt dat zand vermengd met water en meerdere keren aangestampt om het een min of meer vaste vorm te geven. Het is zwaar werk. Maar alle teamleden benadrukken het plezier dat ze er aan beleven: "Samen werken aan een creatief proces."

Het managementteam van dit festival bestaat naast Alec uit: Caroline Belt, Mathijs Slomp, Jos de Ruig en 'onze eigen' Sneeker horecaondernemer Joris Hagting.

Bezoek voor meer informatie over de activiteiten tijdens dit festival de website: http://www.zandsculpturenfriesland.nl

Later meer over dit festival op mijn blog!
Klik hier voor alle berichten over de zandsculpturen op mijn blog.

Voorbereidingen Zandsculpturen Festival Sneek zijn in volle gangAlso on this blog:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...